INFO SESIJA: Gdje se skrivaju lezbejke?

?????????????POZIV ZA MEDIJE

INFO SESIJA: Gdje se skrivaju lezbejke?

14.10.2016. u 11:00h, Caffe Meeting Point, Hamdije Kreševljakovića 13

 

Sarajevski otvoreni centar već treću godinu organizuje info sesije na kojima novinari i novinarke imaju priliku razgovarati sa gošćama i gostima iz BiH i regije, a koji se na različite načine bave LGBTI temama kroz teoriju, praksu i aktivizam.

Info sesija na temu Gdje se skrivaju lezbejke? biće održana 14.10.2016. godine u 11:00 u caffeu Meting Point, ul. Hamdije Kreševljakovića 13.

U fokusu info sesije će biti pitanje reprezentacije lezbejki u javnosti i zbog čega se o problemima lezbejki rijetko govori nezavisno od uopštenih zapažanja o LGBTI zajednici.

Gošća info sesije je Lepa Mlađenović, feministkinja, lezbejka, aktivistikinja i antifašistkinja. Lepa Mlađenović je jedna od začetnica lezbejskog aktivizma na prostorima bivše Jugoslavije.

Na info sesiji će govoriti o važnosti lezbejskog aktivizma i njegovoj današnjoj perspektivi. Kako, koliko i zašto su lezbejke nevidljive, pogotovo kada govorimo o medijskom izvještavanju. Biće riječi i o diskriminaciji i nasilju koje lezbejke doživljavaju, a koje često ostane nevidljivo i neprijavljeno. Govorićemo i o patrijarhatu, dvostrukoj/trostrukoj marginalizaciji, te kako se odupirati uklapanju u heteronormativne matrice ponašanja.

Tema koja se ne propušta!

Pozivamo Vas da dođete na info sesiju i dobijete odgovore na sva ona pitanja koja vas zanimaju.

Info sesije se organizuju u sklopu MATRA programa Ambasade Kraljevine Nizozemske u BiH.

 

Za više infomacija kontaktirajte:

Lejla Huremović, koordinatorica programa

[email protected], +38733551000