Upoznajte učesnice i učesnike Akademije ravnopravnosti 2016.

Akademija-ravnopravnosti_narandzasti-1024x728

Fondacija Friedrich Ebert i Sarajevski otvoreni centar, pokretanjem Akademije ravnopravnosti, su imali za cilj stvoriti novu platformu za političko liderstvo i prostor za udruženo djelovanje zastupnica/ka, liderki/a političkih stranaka i organizacija civilnog društva. Druga generacija Akademije ravnopravnosti ima četiri modula i  trajatće od februara do juna 2016.

Babić Ana je rođena 1958. godine. Diplomirala je na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Sarajevu. Istaknuta je operna umjetnica, koja radi kao redovna profesorica na predmetu Glas na Akademiji scenskih umjetnosti Univerziteta u Sarajevu.
Članica je SBB BiH. Predsjedavajuća je Skupštine Kantona Sarajevo i delegatkinja u Domu naroda Parlamenta FBiH.

Berjan Vinka je rođena 1964. godine. Po struci je inžinjerka poljoprivrede. Trenutno je zaposlena u Administrativnoj službi Grada Istočno Sarajevo na poslovima vezanim za ruralni razvoj i obrazovanje.
Predsjedavajuća je Aktiva žena Opštinskog odbora SDS Istočna Ilidža. Odbornica je u Skupštini Opštine Istočna Ilidža.

Delić Rifat je rođen 1966. godine. Fakultetsko obrazovanje mu je bilo usmjereno na oblasti geografije te sigurnosti i kriminalistike. Zaposlen je u kompaniji Almy na mjestu direktora praškastih materijala, boja i lakova Baumy.
Član je Glavnog odbora SDP BiH. Zastupnik je u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona.

Dorfer-Galijašević Dijana je rođena 1970. godine. Diplomirala je na Pedagoškom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje kasnije stekla zvanje magistrice odgojnih nauka. Zaposlena je kao profesorica razredne nastave u osnovnoj školi „Safvet-beg Bašagić“ u Sarajevu.
Članica je Glavnog odbora DF-a.

Crnica Halima je rođena 1964. godine. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, a postdiplomski studij joj je usmjeren na oblasti menadžmenta i turizma. Duže vrijeme je radila kao profesorica ekonomske grupe predmeta u Mješovitoj srednjoj školi „Gornji Vakuf“.
Predsjedavajuća je Asocijacije žena SDA Srednjobosanskog kantona, ali i članica Glavnog odbora Asocijacije žena SDA BiH. Zastupnica je u Skupštini Srednjobosanskog kantona.

Ćeškić Marija je rođena 1991. godine. Studira na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Zastupnica je u Skupštini Zapadno-hercegovačkog kantona. Predsjedavajuća je Odbora za pravdu, upravu, ljudska prava i slobode te ravnopravnost spolova.

Đogić Elma je rođena 1989. godine. Diplomirala je na Odsjeku za socijalni rad Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu.
Predsjedavajuća je Organizacije žena Laburističke Stranke BiH. Zastupnica je u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH, gdje je i članica Komisije za pitanja mladih i Komisije za jednakopravnost spolova.

Hadžić Azra je rođena 1990. godine. Studirala je ekonomiju i političke nauke, a njen postdiplomski studij je usmjeren na oblast ekonomije.
Članica je SBB BiH. Zastupnica je u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH, u kojem je i članica Komisije za jednakopravnost spolova.

Hadžović Suada je rođena 1943. godine. Po struci je pravnica. Iza sebe ima dugogodišnje iskustvo u obnašanju raznih političkih funkcija.
Članica je Glavnog odbora SDP BiH i predsjedavajuća je Foruma seniora/ki SDP BiH.

Hajdarević Alma je rođena 1978. godine. Diplomirala je na Odsjeku za pedagogiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Zaposlena je kao pedagogica osnovne škole „Stupari“ u opštini Kladanj.
Članica je Glavnog odbora SDA.

Hasić Zijad je rođen 1958. godine. Diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Banjaluci, a 1999. godine stiče zvanje doktora pravnih nauka. Vanredni je profesor na Pravnom fakultetu u Kiseljaku Univerziteta u Travniku.
Sekretar je Ustavnopravne komisije Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Isaković Mirsad je rođen 1959. godine. Po zanimanju je ekonomista.
Član je SBB BiH. Zastupnik je Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, gdje je i predsjedavajući Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova.

Kanlić Muradif je rođen 1988. godine. Diplomirao na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, a na istom je trenutno u fazi izrade magistarskog rada.
Član je SBB BiH. Zastupnik je u Skupštini Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Keserović Kenan je rođen 1981. godine. Diplomirao je na BLC Banja Luka Collegeu, ali je upisao i Pravni fakultet Univerziteta u Banjaluci na kojem je završna godina.
Predsjedavajući je OO Velika Kladuša DNZ BiH. Zastupnik je u Skupštini Unsko-sanskog kantona.

Magazinović Saša je rođen 1978. godine u Sarajevu. Diplomirao je na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Trenutno završava postdiplomski studij na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu.
Predsjednik je Glavnog odbora SDP BiH. Zastupnik je u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Marčimko Vedran je rođen 1985. godine. Magistrirao je na Pravnom fekultetu Sveučilišta u Mostaru.
Član je Kantonalnog odbora HDZ-a Hercegovačko-neretvanskog kantona. Savjetnik je federalnog ministra zdravstva.

Mašić Damir je rođen 1979.godine. Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka, Univerziteta u Sarajevu. Karijeru je započeo kao novinar na NTV Hayat. Vršio je i funkciju federalnog ministra obrazovanja i nauke. Član je Predsjedništva SDP BiH. Zastupnik je u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH.

Mijatović Jasminka je diplomirala na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Zaposlena je u službi za zapošljavanje Tuzlanskog kantona. Obnašala je funkciju ministrice u Ministarstvu pravosuđa i uprave Tuzlanskog kantona u mandatu 2007-2011.
Potpredsjedavajuća Opštinskog odbora i Kantonalnog odbora HDZ BiH Soli. Vijećnica je u Gradskom vijeću Tuzla.

Muhić Nerma je rođena 1990. godine. Magistrirala je na Odsjeku za komunikologiju Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu. Zaposlena je u Ministarstvu kulture i sporta Kantona Sarajevo.
Članica je DF-a od osnivanja, a njen rad u stranci se najvećim dijelom odnosi na odnose sa javnošću u Kantonu Sarajevo.

Nuhodžić Lejla je rođena 1965. godine. Diplomirala je na Odsjeku za južnoslavenske jezike i književnost, Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.
Već 14 godina radi u Sekretarijatu Parlamentarne skupštine BiH, a trenutno je šefica Odjela za lektorisanje Sekretarijata Parlamentarne skupštine BiH.

Peulić Milovan je rođen 1976. godine. Magistrirao je Pravnom fakultetu Univerziteta u Banjaluci. Ima dugogodišnje iskustvo rada u organima uprave.
Zaposlen je u Ministarstvu industrije, energetike i rudarstva RS-a, a na poziciji rukovoditelja Odsjeka za evropske integracije.

Predojević Radomir je rođen 1957. godine. Po struci je ekonomista, a doktorsku disertaciju brani 2015. godine. Njegov cjelokupan radni vijek je posvećen poslovima u privredi. Direktor je Salona bankarske opreme Banja Luka.
Član je Glavnog odbora PDP-a. Član je Odbora za privredu Narodne skupštine Republike Srpske.

Razić Sanel je rođen 1976. godine. Diplomirao je Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Tuzli, gdje je kasnije stekao zvanje magistra društvenih nauka iz oblasti Ekonomije. Trenutno je doktorant na studiju Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Tuzli.
Član je SBB BiH. Zastupnik je u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH, gdje je član Komisije za ekonomsku i finansijsku politiku i Komisije za lokalnu samopravu.

Ristović Milica je rođena 1988. godine. Diplomirala je na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu, gdje je i zasposlena kao viša asistentica i istraživačica na području elektronike.
Članica je SNSD-a. Odbornica je u Skupštini Opštine Istočna Ilidža, gdje je i predsjedavajuća Kluba vijećnika SNSD-a.

Savičić Saša je rođen 1976. godine. Po struci je pravnik, a na postdiplomskom je studiju Ekonomskog fakulteta u Banjaluci, Smjer Svjetska trgovina i Evropska unija.
Član je SNSD-a. Pomoćnik je ministra za pravne poslove i evropske integracije u Ministarstvu industrije, energetike i rudarstva Vlade RS-e.

Švago Mehrudin je rođen 1977. godine. Po struci je inžinjer građevinarstva, a radio je kao profesor stručnih predmeta iz ove oblasti. Presjednik je Opštinskog odbora SBB BiH Donji Vakuf. Zastupnik je u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH, gdje je i član Komisije za jednakopravnost spolova.

Ustavdić Emir je rođen 1991. godine. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je zatim i stekao zvanje magistra menadžmenta. Trenutno je na postdiplomskom studiju Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu.
Predsjedavajući je Nadzornog odbora SBB BiH. Sekretar je Kluba vijećnika SBB BiH u Gradskom vijeću Grada Sarajeva.

Vukasović Mario je rođen 1987. godine. Diplomirao je na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta u Sarajevu, a trenutno je na postdiplomskom studiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu.
Član je Kantonalnog odbora DF-a Kantona Sarajevo. Zastupnik je u Skupštini Kantona Sarajevo.