Poziv na okrugli sto za stručnjake/inje za mentalno zdravlje i socijalnu zaštitu

U okviru projekta „Regionalizacija LGBTI inkluzivne psihosocijalne podrške i pristupa uslugama mentalnog zdravlja u Bosni i Hercegovini“, finansiranog od strane Evropske unije, u Sarajevu će u organizaciji Sarajevskog otvorenog centra 28. marta 2022. godine biti održan završni okrugli sto na temu iskustava u radu s LGBTI osobama u sistemima zaštite mentalnog zdravlja i socijalne zaštite. Okrugli sto će biti održan od 10:00 do 14:00 sati u hotelu Colors Inn.

Na trening pozivamo osoblje centara za socijalni rad i centara za mentalno zdravlje širom Bosne i Hercegovine koji su učestvovali u našim prošlogodišnjim edukacijama, kao i stručnjake/inje za mentalno zdravlje i socijalnu zaštitu koji nisu učestvovali niti su dio ovih ustanova, a željeli bi se upoznati s ovom temom.

Tokom okruglog stola fokus će biti na razmjeni iskustava učesnica/ka, a razgovarat ćemo s psihoterapeutkinjama partnerske organizacije Fondacija Krila nade, rukovoditeljem programa i zagovaranja te vršnjačkim savjetnikom za LGBTI osobe Sarajevskog otvorenog centra. Dio treninga će biti i živa biblioteka, gdje ćemo se upoznati s LGBTIQ osobama iz BiH, njihovim problemima i izazovima.

Okrugli sto organiziramo u sklopu projekta Regionalizacija LGBTI inkluzivne psihosocijalne podrške i pristupa uslugama mentalnog zdravlja u Bosni i Hercegovini, čiji je cilj stvoriti okruženje u kojem su LGBTI osobe ohrabrene i podržane u pristupu sistemima socijalne zaštite i mentalnog zdravlja koji pružaju inkluzivne i senzibilizirane usluge.

Agenda okruglog stola dostupna je ovdje.

Molimo vas da učešće potvrdite što prije na e-mail: [email protected], najkasnije do srijede, 23.03.2022. godine, kako bismo se kvalitetno i na vrijeme pobrinuli za sve detalje. Napominjemo da je broj učesnika/ca ograničen.

Troškove puta do Sarajeva i nazad, kao i smještaja u Sarajevu pokriva Sarajevski otvoreni centar.

Za više informacija o projektu, molimo kontaktirajte:

Delila Hasanbegović Vukas, programska koordinatorica u Sarajevskom otvorenom centru

Telefon: 033 551 000

E-mail: [email protected]