Upoznajte ansambl SEDAM: Kenela Zuko prenosi priču Mu Sochua-e

Kenela_ZukoKENELA ZUKO je rođena 1976. godine. Magistrca je humanističkih nauka i doktorica pedgoških nauka. Iza sebe ima dugogodišnje iskustvo rada u obrazovnim ustanovama. Radila je kao školska psiologinja u tri osnovne škole Kantona Sarajevo, bila je nastavnica hemije u osnovnoj školi „Mirsad Prnjavorac“, a u osnovnoj školi „Pofalići“ je predavala više predmeta. Zenska NVO KEWSER je proglasila Bošnjakinjom godine za 2013. godinu. Održala je više predavanja, na pozive različitih udruženja, na teme koje se tiču porodice, odgoja, obrazovanja, politike. Objavila je šest radova u oblasti Pedagogije i uopšteno odgojno-obrazovnog rada u domaćim listovima, te zemljama regiona.

Predsjednica je Asocijacije „Fatma“ BiH, kao i Asocijacije „FATMA“ Vogošća. Članica je Mjesnog odbora SDA i članica Izvršnog odbora OO Vogošća SDA. Zastupnica je u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH i zamjenica predsjedavajuće Komisije za ravnopravnost spolova Predstavničkog doma Parlamenta FBiH.

 

Čitanje drame SEDAM organizuju Sarajevski otvoreni centar i Medica Zenica.

Čitanje drame SEDAM će se održati 26. novembra u Kamernom teatru 55 Sarajevo u 15:00 sati.

Realizaciju događaja podržava Američka ambasada u Bosni i Hercegovini, Švedska vlada putem Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju (Sida) i Hedda Produktion AB.