Druženja za LGBTI zajednicu: Održan drugi kvir kviz i filmsko veče

Iako je februar bio poprilično snježan i hladan, nismo dopustili_e da nas spriječi da ne izađemo iz kuće i družimo se. U drugoj polovini februara smo organizovale još dva druženja za LGBTI zajednicu i naše prijatelje_ice.

U susret dodjeli nagrade Oscar gledali_e smo nominirani film Call me by your name. Ljubavna drama italijanskog režisera Luce Guadagnina je po javnoj recepciji nesumnjivo najvažniji film gej tematike iz prošle godine. No, pokazalo se da ga i publika različito doživljava. Nakon filma smo se, kao i obično, družili te razmijenili utiske o filmu. Neki su kroz film vidjeli priču o prvoj ljubavi, drugi ljetnu avanturu, treći priču o odrastanju.

Nekoliko dana nakon filmske večeri, organizovali_e smo i drugi Queer quiz. Ovaj put se pet ekipa žustro takmičilo za prva tri mjesta i šarene nagrade. Cilj nam je da se ovaj kviz kontinuirano održava svake treće sedmice, kako bismo se kroz takmičarski duh zabavili, ali svakako i naučili nešto novo o aktivizmu u svijetu i kod nas, pravima, kvir pop kulturi, književnosti i umjetnosti, simbolima i td.

Atmosfera je i tokom ove večeri bila zaista divna. Čestitamo pobjednicima_ama koji su dobili super šarene nagrade, a vas pozivamo da nam se pridružite na sljedećem koji će biti održan 21. marta, a za pobjednike/ce smo i ovaj put pripremili super nagrade. Budući da se u Sarajevu, ali i generalno u BiH, nemaju gdje kupiti LGBTI suveniri (zastave, šolje, simboli i sl.) potrudit ćemo se da naše nagrade upravo budu takve – kviraste. Više informacija o mjestu održavanja i vremenu možete dobiti kontaktirajući Lejlu Huremović na mail [email protected].

Ukoliko do sada niste čuli za naša druženja, obavezno kontaktirajte Lejlu i saznajte više o istim.

Vidimo se na jednom od sljedećih događaja.