Pres konferencija, dodjela nagrade i promocija knjige Bobana Stojanovića

POZIV
na pres konferenciju, dodjelu nagrada
i promociju knjige
12.12.2013. u 18h
Art kino Kriterion, Obala Kulina bana 2

Poštovane novinarke, novinari, prijateljice i prijatelji,

sretni smo što vas možemo pozvati na pres konferenciju, dodjelu nagrade i promociju knjige 12.12.2013. (četvrtak) s početkom u 18h u Art kinu Kriterion.

Pres konferencija, kao i nagrada, dio su projekta koji realizujemo u sklopu USAID-ovog Programa jačanja nezavisnih medija u BiH koji implementira Internews u BiH, na kojoj će gost Boban Stojanović, gej aktivist iz Srbije, govoriti o konkretnim smjernicama za profesionalnije izvještavanje o LGBT temama, te će sumirati prethodnih osam info sesija koje su imale za cilj pružanje osnovnih informacija vezanih za prava i kulturu LGBT osoba.

nagradaU sklopu pres konferencije će biti dodijeljene nagrade i pohvale za kontinuirano, profesionalno i etičko izvještavanje novinara, novinarki i medija o LGBT temama u 2013. godini. Nagradu ćemo dodijeliti jednom mediju koji je u 2013. godini kontiruirano izvještavao o LGBT temama i urednici jednog magazina zbog jasne uređivačke politike kada je u pitanju pisanje o društveno relevantnim problemima i pitanjima vezanim za LGBT osobe. Treća nagrada će u vidu pohvale otići jednoj TV kući za nastojanje da LGBT teme uvede u javni prostor.

Boban Stojanovića Kao da je sve u reduNakon dodjele nagrade bit će upriličena promocija autobiografske knjige Bobana Stojanovića Kao da je sve u redu, u kojoj opisuje zbog čega je teško biti otvoreno gej u Srbiji, sa kojim se problemima suočava pojedinac u odnosu na društvo, te zašto su neke porodice spremnije da odbace nego da prihvate svoje dijete kako bi udovoljili zahtjevima okoline.

Pozivamo vas da svojim prisustvom uveličate ovaj događaj.

Vidimo se!