Poziv umjetnicima i umjetnicama za učešće na festivalu Kvirhana

Pozdrav, dragi umjetnici i umjetnice! Imamo sjajne vijesti za sve vas koji se bavite kvir temama, rodnim pitanjima, ravnopravnosti i feminizmom kroz medij umjetnosti. Sarajevski otvoreni centar i Tuzlanski otvoreni centar pozivaju vas da se prijavite za izlaganje na festivalu Kvirhana!

Ovogodišnji festival Kvirhana se održava u junu u Sarajevu i Tuzli. Ovo je fantastična prilika za vas da izložite svoja djela i dobijete podršku, a također i da promovišete kvir umjetnost u Bosni i Hercegovini. Kao što svi znamo, umjetnost ima moć da mijenja društvenu svijest i podiže svijest o društvenim problemima, stoga je važno dati prostor za ovakve teme.

Za prijavu izložbe na festivalu Kvirhana, potrebno je dostaviti:

  • biografiju, opis izložbe, portfolio i slučaju da imate dostupno – slike i videozapis
  • Informacije o tehničkim zahtjevima za izložbu (npr. veličina prostora, veličina slika, minimalna rezolucija, audio/video oprema)prijedlog koji sadrži vizuelni i tehnički opis
  • Informacije o naknadama ili troškovima koje će organizator pokriti (npr. troškovi prijevoza, smještaja)

Prijavu šaljete na e-mail adresu [email protected], s predmetom maila “Prijava izložbe za program festivala Kvirhana”.

Troškovi produkcije izložbe će biti pokriveni od strane organizatora – Sarajevskog otvorenog centra i Tuzlanskog otvorenog centra.

Iako nam je u cilju da kroz Kvirhanu prostor pružimo LGBTIQ+ umjetnicima i umjetnicama, sve prijave su dobrodošle, i pri izboru umjetnika/ca uzet ćemo u obzir kreativnost, troškove produkcije, kvalitet i relevantnost za teme koje festival promovira. Želimo kreirati platformu za mlade umjetnike/ce iz Bosne i Hercegovine da izlože svoj rad i doprinesu zajednici, stoga smo otvoreni za različite pristupe i perspektive u umjetnosti.

Ako se kroz svoj umjetnički rad bavite kvir (LGBTIQ+) pitanjima, rodnom ravnopravnošću, rodom i/ili feminizmom, ne propustite ovu sjajnu priliku! Rok za dostavu prijave je 18. april 2023. godine, a nakon selekcije će biti obaviješten/a umjetnik/ca čiji rad bude izabran.

Za sve upite ili poteškoće u procesu prijave, možete se obratiti na e-mail adresu [email protected].

Hvala vam na interesu za učešće, nadamo se da ćemo vidjeti vaša sjajna djela na ovogodišnjem festivalu Kvirhana!