Poziv na foto konkurs – Osjećaj ponosa

Ovim putem želimo da pozovemo i ohrabrimo sve LGBTIQ osobe da se prijave na foto konkurs pod nazivom Osjećaj ponosa. Cilj foto konkursa jeste pružanje prostora za umjetnički izražaj LGBTIQ osobama, te propitivanje pitanja ponosa.

Ukoliko ste osoba koja se bavi fotografijom, bilo amaterski ili profesionalno, ili ukoliko koristite svoje društvene profile da izrazite svoj umjetnički duh, ovaj konkurs je za vas.

Često u svakodnevnom životu možemo da čujemo slavnu rečenicu: čime se to LGBTIQ osobe imaju da ponose? Ponos kao takav dolazi iz svakodnevne represije i neprihvatanja. Ponos što živimo i postojimo uprkos sveprisutnoj homofobiji. Ponos na hrabrost. Ponos na različitost. Ponos na sve naše queer identitete. Ponos na otpor. Upravo ovo mogu biti ideje za vaše fotografije. Želimo da vas izazovemo da se aktivirate i kroz fotografiju pokažete šta je za vas ponos.

Radovi će biti izloženi na zatvorenom druženju u sigurnom prostoru za sve LGBTIQ osobe i prijatelje/ice, u sklopu događaja koji Sarajevski otvoreni centar organizuje 20.7.2019. godine.

Dakle, ne morate biti autovana osoba, jer ovaj konkurs pruža mogućnost i prostor za sigurno dijeljenje vaše umjetnosti sa LGBTIQ zajednicom i prijateljima/cama.

Konkrus je otvoren do 30.6.2019. godine, a možete poslati najviše 5 fotografija na mail [email protected], sa naznakom Za foto konkurs, te ličnim podacima (ime i prezime, grad, godine).

Pravo učešća na konkursu imaju sve LGBTIQ osobe iz Bosne i Hercegovine, a vaše fotografije šaljte u digitalnoj formi. Napominjemo da prihvaćamo i fotografije uslikane mobilnim telefonom.

Nakon završetka konkursa, bit ćete obaviješteni o rezultatima, te će najbolja tri autora/ice biti nagrađeni simboličnim nagradama.