Portal lgbt.ba promijenio domenu u lgbti.ba

lgbti-logoDrage prijateljice/i i drage partnerice/i Sarajevskog otvorenog centra, želimo vas obavijestiti da je portal lgbt.ba, koji smo pokrenule/i 2013. godine, promijenio domenu portala dodajući slovo u sami naziv portala kako bi i na taj način bila pokazana opredjeljenost i otvorenost za teme koje uključuju interspolne osobe, njihova prava, te probleme s kojima se interspolne osobe suočavaju u našem društvu.

Kroz svoj dosadašnji rad javno smo pokretali pitanja od značaja za lezbejke, gejeve, biseksualne i transrodne osobe čime smo doprinijeli povećanju svijesti i znanja javnosti o problemima sa kojima se LGBT osobe susreću, što dosada nije bio slučaj sa temama od značaja za interspolne osobe.

Mi ćemo u narednom periodu jednako javno otvarati pitanja položaja interspolnih osoba u Bosni i Hercegovini, te zagovarati za unapređenje prava interspolnih osoba i društvenu inkluziju svih LGBTI osoba.

Nadamo se da će ovaj gest i naš rad ostvariti cilj koji smo sebi zadale/i i da će nas interspolne osobe i njihove porodice prepoznati kao partnere u borbi za unapređenje njihovog svakodnevnog života, i organizaciju kojoj se uvijek mogu obratiti za razgovor, savjet i podršku.

Domena LGBT.ba je preusmjerena na novu, LGBTI.ba, domenu tako da bez obzira koju ukucate doći ćete na pravu adresu.

Ukoliko imate nekih prijedloga i/ili sugestija pišite na [email protected].