Počeo s radom portal lgbt.ba!

Logotip-lgbt-portalNakon više od godinu dana djelovanja portala lgbt-prava.ba, ova web platforma mijenja svoje ime u lgbt.ba, te postaje BH LGBT info portal, virtuelni prostor namijenjen javnosti i LGBT zajednici.

Uz još veću želju da doprinesemo profesionalnom i etičkom, kao i što češćem izvještavanju o LGBT osobama, te da potaknemo razmjenu informacija i poboljšamo komunikaciju sa javnošću, predstavljamo portal sa potpuno novim dizajnom, prepoznatljivom domenom i još kvalitetnijim sadržajima.

Redizajn i unapređenje portala je finansirala Europska unija kroz Europski instrument za demokratiju i ljudska prava (EIDHR) za 2013. godinu, u okviru projekta ”Jačanje prava lezbejki, gej muškaraca, biseksualnih i trans osoba u BiH u skladu s EU standardima”.

Novi portal počinje s djelovanjem danas, u ponedjeljak, 12. maja, u susret 17. maju, Međunarodnom danu borbe protiv homofobije i transfobije. U narednom periodu potrudit ćemo se da nastavimo objektivno informisati javnost o životu LGBT osoba u BiH putem intervjua, članaka, reportaža i drugih novinarskih i multimedijalnih sadržaja, ali ćemo se posvetiti i izvještavanju o LGBT kulturi, javnim politikama i pravima, kao i temama koje propituju heteronormativnost društva.

Portal funkcionira na volonterskoj osnovi, te ga čini posvećen tim novinara_ki i aktivista_kinja koji/e predano prate i uključeni su u dešavanja vezana za LGBT osobe na društvenom, političkom, aktivističkom, kulturnom i drugom planu, ne samo u BiH, nego i u regiji. LGBT.ba će također biti mjesto gdje će se svi moći informirati o kulturnim dešavanjima sa LGBT predznakom u BiH i u regiji.

Pozivamo sve da redovno prate sadržaje portala te da nam se jave ukoliko se žele uključiti u njegovo djelovanje!
Možete nas pratiti na Facebooku i na Twitteru.

Kontakt: [email protected]!