Radionica osnaživanja LGBT osoba, Sarajevo 07. decembar 2013.

preuzmiRadionica će biti održana  u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava, a vodit će je Emina Bošnjak i Vladana Vasić iz Sarajevskog otvorenog centra. Radionica je namijenjena LGBT (lezbejkama, gej, biseksualnim i transrodnim) osobama i svim zainteresovanim iz Sarajeva i okoline. Pozivamo učesnike_ce da se prijave, kako bismo sa što većim brojem osoba razmijenili znanje i iskustva. Tema radionice su ljudska prava LGBT osoba.

Sarajevski otvoreni centar od 2010. godine radi intenzivno na LGBT kulturi i pravima LGBT osoba u BiH kroz mnogobrojne publikacije, izložbe, projekcije filmova, diskusije, treninge i radionice za aktiviste_kinje.

Radionica će biti održana u organizaciji Sarajevskog otvorenog centra, a uz podršku Ambasade Kraljevine Norveške u Bosni i Hercegovini. Napominjemo da mi snosimo troškove hrane i osvježenja za učesnike_ce, ali da nismo u mogućnosti platiti troškove smještaja i prevoza.

Prijave, koje trebaju sadržavati ime i prezime, kontakt telefon i godine, kao i dodatna pitanja vezana za radionicu, šaljite na mail [email protected] do 05. decembra 2013. godine.

Program radionice i više informacija ćete dobiti nakon prijave na radionicu.