Promocija: Kako je biti gej muškarac na Balkanu?

Sinoć je pred mnogobrojnim prijateljima i prijateljicama održana netipična promocija još netipičnije knjige: “18+ Knjiga o nešto drugačijim muškarcima”.

Publiku je u 22.30 pozdravila kolumnistica Hainsia Olindi i u svom maniru progovorila o tome kako je biti gej muškarac na Balkanu, predstavila svoju podjelu tipova gej muškaraca, te objasnila uzaludnost pokušavanja intervenisanja strejt svijeta u gej život. Osim što je direktna i precizno (samo)kritična, Hainsia je pokazala i nevjerovatan stand-up potencijal i publika ju je sinoć obožavala. Poslije nje su pozornicu preuzeli Jozo, Feđa, Lejla i Emina i dočarali jedan dio poetike i estetike koja prožima Knjigu. Čitali su dijelove knjige koji govore o seksu, i to o različitim oblicima jednog užitka. Na kraju se Hainsia obratila homofobima, kojih sinoć nije bilo, ali kojima bi bilo bolje da pročitaju knjigu ne bi li znali koga mrze, da ne mrze uprazno.

Pogledajte fotografije od sinoć, osjetite atmosferu, nabavite svoj primjerak knjige i uđite u svijet nešto drugačijih muškaraca.