POZIV NA PRESS KONFERENCIJU: Scensko čitanje revolucionarne dokumentarne drame SEDAM

Poster A3_starii dizajn_BiH_manja-01Ovom prilikom Vas pozivamo na press konferenciju povodom izvođenja scenskih čitanja revolucionarne aktivističke dokumentarne drame SEDAM u Sarajevu, Mostaru i Banja Luci.

Press konferencija će biti održana u prostoru Sarajevskog ratnog teatra SARTR-a u ponedjeljak, 04. novembra 2013. s početkom u 11h.

Na press konferenciji, predstavnicima medija obratiće se: autorka projekat SEDAM – Hedda Krausz Sjögren, Marcus Holknekt, drugi sekretar Švedske ambasade u Sarajevu, dvije članice ansambla SEDAM u BiH, Selma Spahić i Besima Borić, te Latifa Imamović, koordinatorka projekta SEDAM u BiH.

Scensko čitanje dokumentarne drame SEDAM predviđeno je za utorak, 5. novembar 2013. u Sarajevu, na sceni Sarajevskog ratnog teatra SARTR-a, srijedu, 06. novembar u Mostaru, na sceni Hrvatskog narodnog Kazališta HNK, i četvrtak, 7. novembar, u Banja Luci, na sceni Gradskog pozorišta Jazavac.

Turneju u Bosni i Hercegovini implementiraju Sarajevski otvoreni centar, Ambasada Švedske u BiH i Civil Rights Defenders.