Volontiraj!

SOC logo 1 - 001Sarajevski otvoreni centar (SOC), nevladina organizacija koja zagovara poštivanje ljudskih prava i smanjenje nivoa diskriminacije lezbejki, gejeva, biseksualnih i transrodnih (LGBT) osoba i žena, poziva mlade, kreativne i dinamične osobe svih spolova, rodova, seksualnih orijentacija i rodnih identiteta, osobe koje studiraju, ne studiraju ili koje su završile fakultet da steknu radno iskustvo, zanimljiva poznanstva i nove vještine, i svojim volontiranjem doprinesu radu SOC-a.

Traže se volonteri_ke za:

  • monitoring i zagovaranje za prava žena i LGBT osoba;
  • monitoring izvještavanja medija vezano za LGBT osobe, njihova prava, i prava žena;
  • istraživanja o pravima LGBT osoba i pravima žena;
  • rad sa LGBT osobama (druženja, radionice, itd);
  • druge kreativne ideje za rad na pravima žena i LGBT osoba, koje vi sami_e imate!

Volontirati mogu sve osobe iznad 18 godina. Same detalje oko volontiranja dogovaramo nakon prijave. Volonteri_ke mogu biti iz Sarajeva, ali i drugih bh. gradova. Volonteri_ke će nakon volontiranja dobiti potvrdu o volontiranju, a za vrijeme volontiranja će učestvovati u svim našim aktivnostima.

Ukoliko ste zainteresovani_e da se pridružite timu Sarajevskog otvorenog centra u radu na osnaživanju LGBT osoba i žena kroz aktivnosti u zajednici, promociji ljudskih prava u društvu i zagovaranju promjene politika vlasti, popunjen Formular za volontere_ke i kraću biografiju šaljite na [email protected].