Treća promocija Ženskog pokreta u BiH u Mostaru

Ženski pokret u BiH- fotoSa velikim zadovoljstvom Fondacija CURE, Sarajevski otvoreni centar i Centar za empirijska istraživanja religije u Bosni i Hercegovini vas pozivaju na promociju knjige Zlatiborke Popov Momčinović „Ženski pokret u Bosni i Hercegovini: artikulacija jedne kontrakulture“, u ponedjeljak, 20.01.2013. godine u 17 sati u prostorijama Nansen dijalog centru Mostar u Mostaru.

Na promociji knjige pored autorice Zlatiborke Popov Momčinović prisutnima će se obratiti Amila Ždralović, jedna od recenzentica spomenute knjige,te Saša Gavrić koji će moderirati cjelokupni događaj.

Knjiga je nastala kao rezultat istraživanja o tome kako se formirao ženski pokret u BiH, kad su to žene u BiH počele masovno, samosvjesno da podižu svoj glas protiv diskriminacije i nejednakih mogućnosti. U ovom istraživanju možemo vidjeti i koliko su društvene ideologije uticale na to da žene počnu djelovati i raditi na pozitivnim društvenim promjenama, što čini snagu ženskog pokreta u BiH, bez obzira u kojem vremenu su one živjele i djelovale.
Knjiga daje presjek razvoja ženskog pokreta na ovim prostorima u istorijskom kontinuumu, uzimajući u obzir njegove frakture i disonancije, sa posebnim akcentom na zadnje dvije decenije artikulacije ženskog pokreta i uopšte aktivizma žena za žene u bh. civilnom društvu.
Knjiga postavlja spoj teorijskog promišljanja i empirijskog istraživanja, i nastala je uz donatorsku podršku Fonda otvoreno društvo Bosna i Hercegovina.

Nadamo se da ćete svojim prisustvom uveličati ovaj događaj.

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte Eminu Velagić na 033 207 561 ili putem e-maila: [email protected]

Dobrodošli/e!

Tim Fondacije CURE, Sarajevskog otvorenog centra i Centar za empirijska istraživanja religije u Bosni i Hercegovini