Radionica o ljudskim pravima LGBT osoba, Tuzla, 28.-30.09.2012.

Sarajevski otvoreni centar vas poziva na prvu radionicu o ljudskim pravima LGBT osoba u BiH

Tuzla, Kuća plamena mira, Šetalište Slana banja b.b., 28.-30. septembar 2012.

Radionica je namijenjena LGBT (lezbejkama, gej, biseksualnim i transrodnim) osobama i svim zainteresovanim u Tuzli i okolini.

Cilj ove radionice je razumijevanje osnovnih pojmova vezanih za seksualnu orijentaciju i rodni identitet, LGBT kroz historiju i odnos religije i LGBT, coming out, te ljudska prava LGBT osoba u BiH, diskriminaciju i nasilje na osnovu seksualne orijentacije i rodnog identiteta.

Sarajevski otvoreni centar od 2010. godine radi na LGBT kulturi i pravima, za i sa LGBT osobama u BiH kroz mnogobrojne publikacije, izložbe, projekcije filmova, diskusije, treninge i radionice za LGBT aktiviste_kinje.

Radionica će biti održana u organizaciji Sarajevskog otvorenog centra i prva je u nizu od 10 radionica koje ćemo raditi u 5 gradova u BiH: Sarajevo, Tuzla, Mostar, Banja Luka i Zenica u periodu od septembra 2012. godine do juna 2013. godine. Pored teorijskog dijela pruženog od trenera_ica, radionica zahtjeva interaktivnost učesnika_ca kroz različite vježbe i igrice.

Sarajevski otvoreni centar snosi troškove hrane i osvježenja za učesnike_ce, međutim nismo u mogućnosti platiti troškove smještaja i prevoza.

Prijave i pitanja vezana za radionicu šaljite na mail [email protected] do 25. septembra 2012. godine.

Program radionice možete pregledati ovdje.

*Radionicu tokom večeri prati filmski program iz ciklusa Sex, Pop & Politics, a gošća Tanja Kalinić iz Beograda (Srbija), lezbejska aktivistkinja će prisustovati diskusiji nakon projekcije filmova u petak, 28. septembra.