Promocija knjige „Ženski pokret u Bosni i Hercegovini: artikulacija jedne kontrakulture”

Ženski pokret u BiH- fotoSa velikim zadovoljstvom Sarajevski otvoreni centar, Fondacija CURE i Centar za empirijska istraživanja religije u Bosni i Hercegovini vas pozivaju na promociju knjige dr. sc. Zlatiborke Popov Momčinović „Ženski pokret u Bosni i Hercegovini: artikulacija jedne kontrakulture“, u ponedjeljak, 30.12.2013. godine u 12.00 sati u hotelu Evropa, u Sarajevu.

Knjiga je nastala kao rezultat istraživanja o tome kako se formirao ženski pokret u BiH, kad su to žene u BiH počele masovno, samosvjesno da podižu svoj glas protiv diskriminacije i nejednakih mogućnosti. U ovom istraživanju možemo vidjeti i koliko su društvene ideologije uticale na to da žene počnu djelovati i raditi na pozitivnim društvenim promjenama, što čini snagu ženskog pokreta u BiH, bez obzira u kojem vremenu su one živjele i djelovale.

Troškove promocije, smještaja i hrane, kao i refundaciju putnih troškova snosi Fondacija CURE uz podršku OAK FOUNDATION. Fondacije CURE će izvršavati refundaciju putnih troškova prema regulacijama novog zakona koji zahtijeva refundaciju troškova putem ugovora o djelu.

Nadamo se da ćete svojim prisustvom uveličati ovaj događaj.

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte Eminu Velagić na 033 207 561 ili putem e-maila: [email protected]

Dobrodošli/e!

Tim Fondacije CURE, Sarajevskog otvorenog centra i Centar za empirijska istraživanja religije u Bosni i Hercegovini