Online coming out radionica

Pozivamo vas na radionicu o zauvijek prisutnoj temi – coming outu!

Coming out – “izlazak iz ormara” simbolizira izlazak iz “drugog života” kojeg živimo, prestanak prilagođavanja očekivanju okoline; roditelja, obitelji, prijatelja, poslovne sredine.

Coming out je jedan od najvažnijih i najhrabrijih koraka u životu svake LGBTIQ+ osobe. Oni koje se odluče autovati često se plaše da će iskusiti na svojoj koži loše reakcije okoline. Nažalost, nerijetko se desi da roditelji ne prihvaćaju, homofobi tuku i vrijeđaju, prijatelji/ice okreću leđa, gube se poslovi ili nas, bar na cesti, ružno gledaju.

Trenutno mnoge LGBTIQ osobe žive i provode 24/7 sa osobama koje nisu podržavajuće kada su u pitanju naši identiteti. Zbog toga neki od nas mogu osjećati dodatni strah ili pritisak da se autuju. Čega se plašimo, kako možemo reći da smo queer, kome reći, te koje su faze coming out procesa?

Ako imaš pitanja koja se nisi usudio_la pitati, nedoumice koje te muče i ne daju spavati, želiš podijeliti vlastito iskustvo, spremaš se za autovanje ili proživljavaš posljedice istog – ovo je radionica za tebe!
Na ova pitanja možete dobiti odgovor kroz radionicu koju će voditi dugogodišnja aktivistkinja i psihoterapeutica iz Hrvatske – Matea Popov.

Bilo da si u ormaru ili izvan njega, dođi s nama u online sferi razmijeniti iskustva s autanjem, svoje brige i strahove te dobiti dozu podrške i ohrabrenja za svoje coming out planove!

Obavezna prijava na [email protected].
Vidimo se u subotu, 18.04.2020. godine u 16h! 🏳️‍🌈